fbpx

Som ni vet gillar jag smoothies och försöker få ner allt mer grönsaker i min frukostsmoothie. Till vardags dricker jag nästan alltid grön smoothie men på helgen brukar jag och barnen variera med andra färger. Rödbetor brukar jag ha i när jag vill göra en röd eller rosa smoothie men denna gång hade jag även i en ny smoothieingrediens, nämligen rödkål. Jag var lite rädd att kålsmaken skulle ta över men det gjorde den inte alls. Tack vare syran i de svarta vinbären så blev denna rödkålssmoothie supergod. Jag hade även i gröna ärtor och den blev såå god!

Så mitt tips är att våga testa nya ingredienser i din smoothie. Testa en ny ingrediens åt gången så det inte blir för många smaker och så vet du inte vad du gillade och inte. Och mitt knep är att alltid ta i lite mer citron för att göra den fräsch! Om du vill få mer inspiration på ingredienser och vilka komponenter du bör ha med i en smoothie så kan du läsa min smoothieguide!

Rödkålssmoothie med vinbär

Rödkålssmoothie med vinbär

Rödkålssmoothie med vinbär (2-4 glas)

Ingredienser
1 banan
1 rödbeta
200 g svarta vinbär (frysta)
200 g gröna ärtor (frysta)
150 g rödkål
20 g ingefära
2 msk pressad citron
2 dl mandeldryck
6 dl vatten

Gör såhär
Lägg banan, skrubbad rödbeta, svarta vinbär, ärtor, rödkål, ingefära, citron, mandeldryck och vatten i en blender och mixa slätt. Häll upp i glas och drick direkt.

Rödkålssmoothie med vinbär

Fler smoothierecept:

Rödbetssmoothie med hallon och ingefära

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk

Rödbetssmoothie med mango och ingefära

    Mentions

  • 💬 Vinbärsrutor med kanel - glutenfria och veganska! • SandraCallermo.se
  • 💬 Körsbärssmoothie med jordnötssmör • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b