Rödspätta med purjolök och sockerärtor (4 port)
Ingredienser
Rödspätta:
600 g rödspätta
3 dl créme fraiche
2 dl grädde
Ca 150 g sockerärtor
1 citron
Gräslök
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
Potatismos:
Ca 16 potatisar
50 g smör
1,5 dl mjölk eller grädde
Muskotnöt
Gör såhär
Rödspätta: Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg tinad rödspätta i en form. Blanda créme fraiche, grädde, grova bitar sockerärtor, zest och saft från en halv citron, gräslök, hackad purjolök och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Häll blandningen över fisken. Skiva den andra halvan av citronen och lägg på fisken. Kör in i ugnen i ca 20 minuter.
Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen färdig i saltat vatten. Häll av potatisen och häll i mjölken. Gör sönder potatisen med elvisp så den har lite bitar kvar. Lägg i smör och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och muskotnöt.
Lämna ett svar