Maillista

Strax ska vi iväg och träffa några vänner och äta på Helenes krog i Stockholm. Men först tänkte jag bjuda på ett smarrigt recept.

 

Jag läser själv många mat- och bakbloggar för att bli inspirerad och få lite tips. Häromdagen hittade jag en mysig blogg med både mat och inredning. Kollade igenom arkivet och hittade några recept som såg mumsiga ut. Blev direkt sugen på denna enkla fisk och gjorde min egen version av den – Rödspätta med purjolök och sockerärtor. Det blev gottigottgott!
Rödspätta med purjolök och sockerärtor

Rödspätta med purjolök och sockerärtor (4 port)

Ingredienser
Rödspätta:
600 g rödspätta
3 dl créme fraiche
2 dl grädde
Ca 150 g sockerärtor
1 citron
Gräslök
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök

Potatismos:
Ca 16 potatisar
50 g smör
1,5 dl mjölk eller grädde
Muskotnöt

Gör såhär
Rödspätta: Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg tinad rödspätta i en form. Blanda créme fraiche, grädde, grova bitar sockerärtor, zest och saft från en halv citron, gräslök, hackad purjolök och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Häll blandningen över fisken. Skiva den andra halvan av citronen och lägg på fisken. Kör in i ugnen i ca 20 minuter.
Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen färdig i saltat vatten. Häll av potatisen och häll i mjölken. Gör sönder potatisen med elvisp så den har lite bitar kvar. Lägg i smör och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och muskotnöt.

Rödspätta med purjolök och sockerärtor
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a