Maillista

Något jag verkligen kan sakna med att bo i lägenhet som inte ens har balkong är att ha möjlighet att odla lite eget och till och med kanske ha några bärbuskar. Jag har egentligen inte så gröna fingrar men skulle tycka det var roligt att ha lite utrymme för att prova odla lite och lära sig. Dessutom är det ju väldigt klimatsmart att hämta sina råvaror ute på tomten, det kan man kalla närodlat. Vi kommer inte flytta än på ett tag och därför får jag hålla mig till att odla det som går hemma i köksfönstret. Men häromdagen så hittade vi massa buskar med röda vinbär på vår gård som ingen verkar plocka. Oj, va glad jag blev! Så nu har vi plockat röda vinbär och här kommer första receptet med det lilla syrliga bäret. Receptet på denna rödavinbärschutney hittade jag hos Pickipicki och det blev riktigt gott med rena smaker och lite sting.

 

Rödvinbärschutney

Rödvinbärschutney

Ingredienser

5 dl röda vinbär
1 chili
1 dl strösocker

Gör såhär

Rensa vinbären och lägg i en kastrull tillsammans med finhackad chili (ta bort kärnor och innerväggar) och socker. Låta småkoka 5-10 min tills chutneyn tjocknar till, häll därefter upp i en väl rengjord glasburk.

Rödvinbärschutney
0

3 svar

  1. Anonym

    Åhhh va gott det ser ut 🙂 Det är nåt speciellt med just röda vinbär. Det hade vi hemma i trädgården när jag var liten 🙂 Vilken söt glasburk du har den i 😉 Tack för en underbar blogg. Kramissar mamma

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.