Maillista

När man har bär i frysen och har lite tid över på helgen då kan man enkelt sylta och safta lite. Jag har inte gjort gelé tidigare så det är blev ett enkelt grundrecept så får jag experimentera lite nästa gång. Den blev väldigt god med en bra balans mellan syra och sötma!

Rödvinbärsgelé

Ingredienser
600 g röda vinbär
1 dl vatten
0,75 dl socker per avrunnen dl saft
Gör såhär
Häll bär och vatten i en kastrull och låt puttra ca 10 minuter. Försök sedan mosa bären mot kanten för att få ut all saft. Sila av saften och koka upp igen. Tillsätt sockret och blanda tills det har löst upp sig. Låt puttra ca 10 min. Häll sedan i väl rengjorda burkar och låt svalna.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/rodvinbarsgele/"/>
wrapcb-footer-a