Maillista

Att koka sin egen sylt och marmelad är enkelt och något jag är övertygad om att de flesta både klarar av och tycker är godare. Då kan man enkelt styra hur sött man vill ha det utifrån hur söt eller sur frukten eller bären är. Den här varianten har jag även haft i lite clementin och vanilj men i grunden krävs bara bär, socker och eventuellt lite konserveringsmedel. Enkelt och mycket gott! Den här rödvinbärsmarmeladen kan jag varmt rekommendera.

Rödvinbärsmarmelad med clementin och vanilj Rödvinbärsmarmelad med clementin och vanilj

Rödvinbärsmarmelad med clementin och vanilj

Ingredienser
1 kg röda vinbär
4 clementiner
1 vaniljstång
0,5 tsk vaniljpulver
3 dl syltsocker
1 krm natriumbensoat

Gör såhär
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vinbären i en kastrull tillsammans med de urgröpta fröna och stången samt vaniljpulver. Skala clementinerna och skär klyftorna i små bitar och lägg i kastrullen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Blanda ner sockret och när det löst upp sig kan du höja värmen igen och låta marmeladen puttra ca 40 minuter. Ta då ur lite marmelad i ett glas och blanda ner natriumbensoat och rör sedan ner blandningen i kastrullen igen och dra av från värmen. Fördela marmeladen i burkar och ställ kallt.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a