Maillista

Idag tänkte jag berätta något roligt för er – jag har blivit en PEPPARE! Vad är då detta? Jo, som ni vet så brinner jag för att hitta sätt att leva hållbart, både när det kommer till kost och rörelse. Vi måste ta hand om oss själva och ge våra kroppen vad de förtjänar i form av näringsrik och god mat och att röra på oss. Och när det kommer till träning och rörelse är det otroligt viktigt att hitta tillfällen för vardagsmotion. Att röra på sig ska inte behöva vara något jobbigt som man måste boka in i kalendern. Det ska vara en naturlig del i vardagen som får dig att må bra. Och det är här Generation Pep kommer in i bilden!

Generation Pep

Generation Pep

Jag har i många år hört talas om Generation Pep och gillat vad de gör. De sätter fokus på barns kost och hälsa. Och jag försöker ju skriva om kost och hälsa och med alltmer fokus på barnen. Jag vill ge mina barn en aktiv vardag med näringsrik mat som bygger starka kroppar och långt liv. Så jag hörde helt enkelt av mig till Generation pep och sa att jag vill hjälpa till att sprida deras budskap och bli en Peppare!

Tre av tio

Endast 3 av 10 unga kommer upp i 60 minuter fysisk aktivitet per dag som är rekommendationen. Vidare är det bara 1 av 10 som äter tillräckligt mycket grönsaker, bär och frukt.

Jag vill vara med och förändra det här. Jag vill inspirera till ökad fysisk aktivitet och mer hälsosam mat. Det handlar inte om att sätta upp pekpinnar utan istället om att hitta vad som passar bäst för dig och din familj. Kan ni välja att cykla till förskola, skola och jobb? Eller en del av vägen? Kan ni köra en kvart träningspass i vardagsrummet tillsammans. Hitta övningar som är roliga att göra ihop, eller varför inte leka kull eller danstävling där hemma? Införskaffa några hopprep och hoppa tillsammans? Kan ni kanske införa en näringsrik och god smoothie till frukosten (som enkelt förbereds kvällen innan om det inte hinns på morgonen)? Eller preppa grönsaker på söndagen så det finns lättillgängligt i kylen hela veckan? Få till en ny vana att alltid servera minst två grönsaker per måltid? Äta vegetariskt en dag i veckan?

Rörelseglädje och Generation Pep

Det finns så mycket att göra för att ta ett litet steg mot bättre vanor. Barn gör som vi gör och även om det krävs en del för att förändra rutiner även hos de så kommer det lossna om du tar första steget.

Om ni vill läsa mer om vad Generation Pep gör så finns massa matnyttig information på deras hemsida. Ju fler vi blir som läser det och sprider vidare, ju bättre är det.

Rörelseglädje och Generation Pep


Fler tips när det gäller rörelseglädje:

Rörelseglädje för hela familjen – 8 tips!

Träna hemma – vardagsmotion för hela familjen

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a