fbpx

I samarbete med Periquita Rosé Alcohol Free

Jag berättade på Instagram häromdagen att jag har ett samarbete med Periquita och deras alkoholfria rosévin. Jag fick chansen att testa det för ett par veckor sedan och gillade det verkligen. Det är ett fruktigt vin med inslag av jordgubbar, mandarin och vattenmelon och ska serveras välkylt. Eftersom jag är gravid så är det alkoholfritt som gäller och jag tror även jag kommer att dricka mer alkoholfritt efter graviditeten. Såklart under tiden jag ammar men även senare då jag har hittat en hel del goda alternativ och det är skönt att alltid ha koll, vara körbar och slippa vara trött dagen efter.

Men när det kommer till vin är inte alltid så lätt att hitta goda, alkoholfria alternativ så jag blev positivt överraskad när jag smakade detta. Det här rosévinet är gott att både dricka som det är men även till en vegetarisk middag eller varför inte till fisk? Sen ville jag ju såklart testa att göra något mer med det och valde därför att blanda en rosébål med fläder, citron och massa frukt. Det blev väldigt gott och fräscht – en perfekt sommardryck i värmen!

P7030095  P7030118

P7010068  P7030100

Rosébål med fläder

Ingredienser
1 flaska Periquita alkoholfritt rosévin
2 dl koncentrerad flädersaft
7-8 dl bitter lemon
0,5 äpple
1 citron
2 nektariner
2 kvistar mynta
Isbitar

Gör såhär
Kärna ur och skär äpple och nektariner i klyftor. Skiva citronen. Lägg allt i en tillbringare tillsammans med mynta och is. Häll på rosévin, flädersaft och bitter lemon.

3 svar

  1. Sandra Callermo

    En somrig och fräsch flädersangria med citrus. Perfekt läskande och gott i värmen. Enkelt att göra och känns lyxigt att bjuda på.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b