Idag är det fredag och ikväll ska vi åka till föräldrarna och ha fredagsmys såklart! Och på tal om fredagsmys vill jag tipsa om tävlingen i samarbete med Estrella där du kan vinna deras nya ostbågar. På söndag kommer nästa tävling upp där du kan vinna popped chips, så håll utkik!
 
Men innan jag startar upp den här pluggdagen ska jag självklart dela med mig av dagens recept som blir en rosmarinkyckling och chevré. Ha nu en riktigt trevlig helg!

 

Rosmarinkyckling i chevrésås

Rosmarinkyckling i chevrésås (4 port)

Ingredienser
600 g kycklingfilé
Cest från 1 citron
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk rosmarin
1 paket bacon
1 purjolök
0,5 röd chili
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk honung
1 msk maizena
200 g chevréost
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora bitar, strimla purjolöken och baconet. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna så de får fin färg. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Använd samma stekpanna och stek bacon. När baconet börjar få färg lägg i purjolöken. När det har fått fin färg, sänk värmen och lägg i finhackad chili, pressad vitlök, hackad rosmarin och rivet citronskal. Krydda med salt och svartpeppar och ha i grädden, smulad chévre, mjölken, honungen och maizena. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med ris och/eller sallad.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b