I fredags jobbade jag hemma och då fick den vardagliga matlådan bytas ut mot en nylagad snabblunch istället. Det är en del av lyxen när man jobbar hemma! Det fick bli en ljummen sallad på det vi hade i skåpen och det blev väldigt lyckat. Matig, goda, fräscha smaker och rejält mättande. Och så fick jag användning för den goda parmesanoljan som fick bli en komponent i citronetten. Mums!

Ett stort plus också för de tillfällena jag kan fota i dagsljus nu på vintern, det är så mycket roligare att ta fina, ljusa bilder på de recept jag skapar. Så det här får bli denna veckas vegetariska tips: rostad kikärtssallad med avokado, fetaost och citronette.

DSC_0413 kikärtssallad

Rostad kikärtssallad med avokado, fetaost och citronette (1 port)

Ingredienser
2 dl kikärter
75 g sugarsnaps
1 morot
Paprikapulver
1 avokado
75 g fetaost

Citronette:
1 dl parmesanolja
1 citron
1 tsk dijonsenap
Örtsalt, chiliflakes, svartpeppar

Gör såhär
Börja med citronetten. Häll olivolja, skal och saft från citronen, dijonsenap, en nypa chiliflakes, örtsalt och svartpeppar i en burk med lock. Sätt på locket och skaka ihop citronetten.
Häll av kikärterna och skölj av. Skala och skär moroten i slantar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och ha i kikärter, sugarsnaps och morötter och låt fräsa några minuter. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. När det fått lite rostad färg kan du lägga det i en skål eller bunke och blanda snabbt ner tärnad avokado och fetaost. Servera med citronette och förvara resten i burken.

DSC_0430

0

3 svar

  1. Gabriella

    Åh vilken vacker skapelse! Tänk att mat är så mycket godare nylagd och uppglad på en fin tallrik, än i den vanliga matlådan.

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Tack för det! Ja, det är verkligen skillnad 🙂
      Kikade in på din blogg och där verkar det finnas massa gott så nu ska jag grotta ner mig där 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.