fbpx

Jag blev så inspirerad när jag scrollade hos mackanskost på Instagram och såg en variant på rostad potatissallad med majs. Han skar liksom av chunks från majsen så man kan rosta den i lite större bitar med utan det hårda i mitten. Det blev grymt gott! Denna potatissallad uppskattades stort av gästerna så nu får jag dela med mig av receptet. Jag utgick från hans recept men justerade efter vad jag hade hemma. Till denna serverade jag grillad kyckling och den smarriga jalapeñosåsen jag delade häromdagen. Gottigott!

Rostad potatissallad med majs

Rostad potatissallad med majs (4 port)

Ingredienser
4 port potatis
2 förkokta majskolvar
150 g salladsost (ev. vegansk)
1 liten rödlök
250 g småtomater
Gräslök

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär av majsen utan att ha med det hårda i mitten. Lägg på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Du kan även ha på chiliflakes om du vill. Ställ in i ugnen 20 minuter så allt får fin färg.
Lägg sedan i en stor skål och låt svalna. När den är ljummen kan du tillsätta resten.
Skala och strimla rödlök. Strimla gräslök. Halvera tomater. Blanda ner allt med potatis och majs. Avsluta med att smula över salladsosten.

Rostad potatissallad med majs

Rostad potatissallad med majs

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b