Hejsan! Tänkte skriva godmorgon men det strulade med bilderna imorse så det här inlägget fick komma upp lite senare. Hoppas ni har haft en fin måndag. Jag hade en skön start på dagen med promenad, styrka och lite plock här hemma men sen fick jag aldrig nå flow på arbetsdagen och jag kände mig opepp. Ibland har man sådana dagar så bara hoppas att jag har bättre flyt imorgon 🙂
Jag ÄLSKAR sötpotatis och dagens recept innehåller just detta. Det är såklart ett vegetariskt recept eftersom det är måndag och det består av rostad sötpotatis med haricots verts med krämig fetaost, krispiga granatäppelkärnor och så nötig tahini. Jag älskar sån här mat och jag blev så mätt! Tahini används ju ofta i hummus men den är även god att ringa över sådana här typer av rätter för att få det lite krämigt. Jag toppade allting med salta frön för att få extra näring och crunch. Jag har salta frön på lite av varje. Så gott!
Rostad sötpotatis med tahini, fetaost och granatäppelkärnor (1 port)
Ingredienser
1 sötpotatis
Paprikapulver
Chiliflakes
100 g haricots verts
75 g fetaost
En näve granatäpplekärnor
1-2 msk tahini
Salta frön
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen. Skär sedan i 1 cm-tjock skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut skivorna så de inte ligger på varandra. Ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och lite chiliflakes. Rosta i ugnen ca 15 minuter. Ta sedan ut formen och putta sötpotatisen åt sidan lite så haricots verts får plats. Ställ in i ugnen 5-10 minuter till.
Lägg sötpotatis och haricots verts på en tallrik och ringla över tahini. Smula över fetaost och toppa med granatäppelkärnor och salta frön.
Fler recept med sötpotatis: