Rostasfilé i pepparsås med potatisbakelse (4 port)
Rostasfilé med pepparsås:
600 g rostasfilé
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl cognac
2 tsk dijonsenap
2 msk pepparkorn
2 msk kalvfond
6 potatisar
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
4 dl riven ost
1 dl grovhackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp grädden till potatisen i en skål och pressa i vitlöken och ha i grovhackad persilja. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Skala och riv potatisen grovt och rör ner i gräddblandningen. Rör ner 2 dl riven ost. Häll upp blandningen i portionsformar och toppa med resten av osten. Grädda i ugnen ca 25 minuter.
Stek rostasskivor i rikligt med smör och krydda med salt och svartpeppar. Stek ett par minuter på varje sida och lägg sedan köttbitarna på ett fat. Häll i cognac, grädde, mjölk, kalvfond, dijonsenap och mortlade pepparkorn. Låt puttra och smaka av såsen med cayennepeppar och eventuellt salt och peppar.
Servera med harry kuvert (ja, jag vet att det inte stavas så) frästa i smör och vitlök.
Vilken härlig blogg! Jag hittade hit av en slump och kommer definitivt att kolla in här ofta.
Såsen till rostasfilén här brukar jag också göra, men utan dijonsenap och med whisky i stället för cognac – prova gärna det! Och fräs gärna herrkuverten 🙂 med bacon för ytterligare sälta och smak!
Jag har tidigare matbloggat för släkt och vänner och funderar på att ta upp det igen, men min blogg är långtifrån lika snygg och välfylld som din!
Va roligt att höra! Whiskey lät riktigt gott, ska absolut testas 🙂 Kram!