fbpx
Ruggigt,färgglatt men grått och frisk luft – ja, hösten är verkligen här! Jag älskar att titta ut på träden och njuta av färgerna men jag har ännu inte vant mig vid det ruggiga vädret med regn mer eller mindre konstant i luften. Jag fryser konstant och vill egentligen bara gå runt i raggsockor, mjukisar och stickad tröja men det passar sig inte så bra på jobbet även om vi i och för sig inte har någon klädkod. Men jag gillar den friska luften och krispigheten när solen tittar fram så jag får helt enkelt tänka på de dagarna och njuta lite. Hösten är vacker men övergång lite jobbig om du frågar mig.
 
Men i detta ruggiga höstväder är det helt klart varm mat som gäller och gärna soppor och grytor. Denna rotfruktsgryta är så otroligt enkel, går fort och är billig. Rotfrukter, korv, persilja och senapskräm, sluuurp!

Rotfruktsgryta med rökig korv och senapskräm (4 port)

Ingredienser
400 g morötter
250 g sötpotatis
2 rödlökar
500 g rotselleri
14 dl vatten
1 dl hackad persilja
300 g rökig korv
Senapskräm:
3 dl créme fraiche
1 msk senap
1 tsk dijonsenap
1 msk limejuice
2 tsk chiliflakes
Gör såhär
Senapskräm: Blanda créme fraiche med senap, dijonsenap, limejuice och chiliflakes. Smaka av med salt och svartpeppar.
Gryta: Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Skala och klyftalöken. Skiva korven och hacka persiljan. Koka upp buljong i en stor kastrull. Lägg i sötpotatis och rotselleri och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt korv, morötter och lök och krydda med salt och svartpeppar och låt puttra 5 minuter. Avsluta med att blanda i persiljan.

Inga svar än

  1. Sara på Vardag.nu

    Visst är det ruggigt ute nu! Men ganska härligt om man tar på sig tjock jacka och halsduk 🙂 Att få gå in till lite värmande gryta sen är fint också!

    Svara
  2. Sandras Matkrypin

    Ja, men det tar alltid ett par veckor där jag mest fryser oavsett hur mycket jag klär på mig måste vänja mig med temperaturen 🙂 Den varma maten är ett måste!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b