Maillista

När jag inte vet vad jag ska laga och behöver en snabb måltid då är det inte helt ovanligt att jag slänger ihop en omelett. Vi har nämligen alltid ägg hemma och sen finns det alltid något man kan slänga i den såsom skinka, korv, ost, grönsaker, bönor eller annat. Den här omeletten är en vegetarisk variant med rotfrukter och rödkål som jag åt med en örtkeso till. Mycket gott!

Rotfruktsomelett med örtkeso

Rotfruktsomelett med örtkeso (2 port)

Ingredienser
400 g rotfrukter (jag hade kålrot, rotselleri och morot)
100 g strimlad rödkål
4 ägg
0,5 dl mjölk

Örtkeso:
2 dl keso
En rejäl näve basilika

Gör såhär
Skala rotfrukterna och skär i tärningar ca 1×1 cm. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs rotfrukterna tills de blir mjuka. Tillsätt rödkålen och låt fräsa med 1 minut. Vispa ihop ägg med mjölk och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll äggblandningen över rotfrukterna och sänk till låg/medelvärme. Lägg gärna på lock och låt steka tills ägget är krämigt uppepå.
Blanda keso och med hackad basilika och servera till omeletten.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a