Maillista

Om man vill äta billig mat ska man satsa på rotfrukter just nu. Flera av våra matbutiker i närheten har nedsatta priser på just rotfrukter och det är ju så gott. Och här hemma försöker vi just nu spara de pengar vi kan och ser det lite som en sport att se hur mycket billigare vi kan leva utan att det blir tråkigt. För till exempel mat är en väldigt viktig del i livet så vi kan inte äta nudlar eller liknande varje dag. Det ska vara vällagad och god mat men den får gärna vara prisvärd och då blir det en hel del vegetariskt och säsongbetonat. Vi tog helt enkelt en bunt rotfrukter och skalade och skar i tärningar och sen stekte vi denna goda rotfruktspytt. Och så blandade vi ihop en snabb örtyoghurt till det. Om du vill öka proteinet lite kan du självklart servera pytten med ett stekt ägg.

p9150046_rotsakspytt p9150049_rotsakspytt

Rotfruktspytt med äpple och örtyoghurt (4 port)

Ingredienser
350 g morötter
350 g kålrot
500 g potatis
4 stjälkar selleri
2 rödlökar
2 tsk torkad timjan
1 burk borlottibönor (240 g avrunnen vikt)
2 äpplen

Örtyoghurt:
1 dl frysta örter
2,5 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
1 tsk pressad citron

Gör såhär
Skala och tärna kålrot, morot och potatis. Skala och hacka löken. Strimla sellerin. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs morot, kålrot, och potatis några minuter innan du har i lök och selleri och låter fräsa några minuter till. Ju mindre tärningar desto kortade stektid. Krydda med mortlad timjan, salt och svartpeppar. Under tiden kan du blanda yoghurten med örter, pressad citron och honung och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Kärna ur och tärna äpplet. Vänd ner äpplet och bönor strax före servering och låt bli varmt. Servera med örtyoghurten.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a