Maillista

Hoppas 2017 har börjat på bästa sätt och att nyårsdagen var sådär lugn och skön som man önskar. Vi hade en lugn dag igår efter en väldigt härlig nyårsafton. Nu är vardagen tillbaka och den här veckan går i nystartens tecken. Jag gillar nyår och att utvärdera det förra och planera det nya.

Något som kommer vara likadant i år som förra är att varje måndag kommer jag fortsätta dela med mig av ett nytt vegetariskt middagstips. Dagens recept är en rotfruktspytt med stekt ägg och persiljekeso. Enkelt, få ingredienser och gottigott!

 Rotfruktspytt med persiljekeso

Rotfruktspytt med persiljekeso (2 port)

Ingredienser
700 g rotfrukter (jag hade gulbeta, morot och kålrot)
4 salladslökar
4 stjälkar selleri

2 dl keso
En rejäl näve persilja

2 ägg

Gör såhär
Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Ansa och strimla salladslöken och sellerin. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs rotfrukterna ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka. Under tiden kan du blanda keso med hackad persilja och krydda med örtsalt och svartpeppar. Ta en annan stekpanna och stek ägget.
Tillsätt sedan salladslök och selleri i rotfruktspytten och krydda med salt och svartpeppar. Servera pytten med det stekta ägget och persiljekeson.

Rotfruktspytt med persiljekeso

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a