Jag ser till att alltid ha mycket rotfrukter och grönsaker hemma. För då kan man alltid slänga ihop en middag oavsett om man hunnit planera något eller inte. Man kan till exempel svänga ihop en rotfruktssoppa, en matig omelett eller som är en rotfruktspytt. Ägg är ju ett annat tips på livsmedel att alltid ha hemma. Passar till mängder av maträtter och är mättande. Jag äter minst 2 ägg per dag men det är inte ovanligt att det blir fler.

Rotfruktspytt med zucchini och sötpotatis

I den här pytten blev det bland annat rotselleri, sötpotatis och zucchini men det går att variera och anpassa efter det du hittar hemma. Rödbetorna är inget måste men det passar väldigt bra om du råkar ha en burk hemma i kylen. Varsågoda, här kommer min rotfruktspytt!

 

Rotfruktspytt med zucchini och sötpotatisRotfruktspytt med zucchini och sötpotatis (4 port)

Ingredienser
5 potatisar
1 stor sötpotatis
0,5 rotselleri
300 g champinjoner
1 zucchini
3 små röda lökar
2 vitlöksklyftor
2 timjankvistar

4 ägg
Inlagda rödbetor

Gör såhär
Skala sötpotatisen och skär i stora tärningar. Tvätta potatis och rotselleri noga och skär i grova tärningar. Dela ner champinjonerna. Skär zucchini i grova tärningar. Skala oh skär löken i smala båtar. Skala och finstrimla vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på några timjankvitar och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter så allt blivit mjukt och fått fin färg. Stek ägg och servera till pytten tillsammans med rödbetor.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.