Nu är det stora projektet Noels dop checkat på listan och vi är så nöjda. Igår öppnade vi alla presenter och det var så mycket fina saker! Och nu tar jag tag i nästa projekt som är Florida-resan om en månad. Vi ska åka med kompisar och blir borta två veckor och det ska bli så roligt! Så nu ska det skrivas packlista 🙂 Wiho!
Idag är det ju måndag och självklart dags för ett nytt vegetariskt recept. Denna vecka är det en rotsellerisoppa med morot och quinoa – riktigt gott och proteinrikt tack vare quinoan!
Rotsellerisoppa med morot och quinoa (6 port)
Ingredienser
400 g morötter
600 g rotselleri
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tsk malen koriander
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 dl quinoa
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
Pressad lime
En näve salladsärter
Créme fraiche/veganskt alternativ
Gör såhär
Skala och tärna rotselleri och morötter. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. När det mjuknat kan du tillsätta koriande, spiskummin och tomatpuré och låt fräsa 2 minuter till. Tillsätt sedan rotselleri, morötter och vatten och låt koka tills det är mjukt (ca 15 minuter). Under tiden kan du även koka quinoan i en egen kastrull.
När soppan kokat klart kan du ta av den från plattan och mixa slätt med stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och låt sedan koka upp igen. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad lime. Avsluta med att vända ner den kokta quinoan och servera med créme fraiche och strimla salladsärter.