I samarbete med Gårdssällskapet

Igår hade vi en toppenhärlig fredagskväll med god middag, fredagsdrink, soffmys, flera serieavsnitt i rad och såklart chips, dip och popcorn. Sen gick vi och la oss i god tid så idag är vi sådär skönt utvilade. Snart blir det babysim och ikväll ska vi på fest och Noel ska vara hemma med farmor och farfar 🙂

Dagens recept är en enkel rätt med mycket smak. En saftig ryggbiff som serveras med bönsallad och en snygg rödbetstzatziki. Snyggt och GOTT!

Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki

Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki (3 port)

Ingredienser
3 skivor ryggbiff med kappa

Rödbetstzatziki:
200 g rödbetor
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Bönsallad:
350 g haricots verts
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
Några nävar ruccola
100 g fetaost

Gör såhär
Börja med att koka rödbetorna tills de är mjuka. Skölj sedan kallt och dra av skalet. Riv sedan rödbetorna grovt och blanda med turkisk yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka upp lättsaltat vatten och blanchera haricots verts 2 minuter. Lägg sedan i en skål och ha på balsamvinäger och dijonsenap. Krydda med salt och svartpeppar och blanda runt. Avsluta med att vända ner ruccolan och smula över fetaost.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida. Låt vila ett par minuter och servera sedan med bönsallad och tzatzikin.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.