Lussebullar i all ära men saffran kan användas till så mycket gott. Varför använder jag inte saffran mer året runt? Det är ju så gott! Häromdagen gjorde jag och mamma jättegoda biscotti med just saffran och även mandlar. Det är en perfekt kaka att ha på julfikat då den inte är lika söt som allt annat godis. Dessa saffransbicotti blir riktigt knapriga och goda!
 
Saffransbiscotti med mandelSaffransbiscotti med mandel

Saffransbiscotti med mandel (ca 30 st)

Ingredienser
100 g smör
1,5 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl sötmandel
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen. Ta en ny bunke och blanda strösocker, mjöl, bakpulver och mandel. Vänd ner den torra blandningen i smeten. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av i 25 min. Ta ut längderna, låt svalna ett par minuter och skär längderna försiktigt i 1 cm tjocka skivor. Sänk ugnen till 125 grader och ställ in plåten i 15 minuter till. 
 
Saffransbiscotti med mandel
0

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.