Maillista

När jag julbakade med svärmor för några veckor sedan så hade hon hittat ett recept på saffransbiskvier med mörk choklad som lät magiskt gott. Receptet var från någon tidning men jag vet tyvärr inte vilken. Då vi båda älskar biskvier så kändes det som ett klockrent recept för oss. Och idag tänkte jag dela det med er så här kommer recept på saffransbiskvi med magiskt god smörkräm och mör choklad.

Saffransbiskvi med mörk choklad

Saffransbiskvi med mörk choklad

Saffransbiskvi med mörk choklad (15-20 st)

Ingredienser
250 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
2 frp saffran (á 0,5 g)

1,25 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,5 tsk vaniljpulver
4 äggulor
250 g kallt smör
150 g mörk choklad
En nypa salt

500 g mörk choklad

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och lägg i en bunke tillsammans med socker, äggvita och saffran och vispa till en slät smet. Spritsa ut eller använd en sked att göra 15-20 rundlar (ca 4 cm). Grädda i ugnen 10-15 minuter och låt sedan svalna.
Skär smöret i små tärningar. Smält 150 g märk choklad över vattenbad eller i micron (30 sek åt gången så den inte bränns). Ställ smör och choklad åt sidan.
Lägg socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull och låt koka till 121 grader. Under tiden den kokar kan du vispa ihop äggulorna med en lite skvätt socker så det blir fluffigt. När sockerlagen är 121 grader tar du av den från värmen och häller i en tunn stråle ner i äggulorna under konstant vispning med elvisp. Fortsätt till du vispat ner all sockerlag och fortsätt vispa så det blir ljummet. Fortsätt då vispa och ha i smörtärningar, lite i taget. När du vispat ner allt smör kan du vända ner salt och den smälta chokladen.
Används spritspåse eller sked för att fördela smörkrämen på biskvibottnarna. De ska bli toppiga. Ställ i kylen så de kallnar och smält sedan 500 g choklad. Håll i botten på biskvierna och håll de upp-och-ner och doppa smörkrämen i choklad. Låt sedan stelna.
Tips! Av den överblivna chokladen kan du enkelt göra t ex trillingnötter. Lägg bara i rostade hasselnötter och lite flingsalt och fördela i godisar på plåt.

Saffransbiskvi med mörk choklad

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.