För snart två år sedan fick jag en ide. Jag älskar smulpaj och ville göra en dadelboll som smakade jus smuldeg. Sagt och gjort så tog jag fram det här receptet på smuldegsbollar och det har blivit så populärt. Det har delats vidare på instagram och blivit så uppskattat. Så varför inte göra en julvariant med saffran? Det måste ju helt enkelt bli succé! Jag anpassade receptet lite för att göra den extra god och julig så här får ni saffransbollar med mandelmassa. De är dessutom både glutenfria och mjölkfria. MUMS!
Vill du ha fler recept på dadelbollar? Här har du några tips!
- Pepparkaksbollar med dadlar
- Cashewbollar med pepparkakskryddor – veganska!
- Dadelbollar med choklad, hasselnötter och kardemumma
- Morotsbollar med kardemumma
Saffransbollar med mandelmassa (30-50 st beroende på storlek)
Ingredienser
12 urkärnade dadlar
1 dl naturella cashewnötter
70 g kokosolja
50 g mjölkfritt margarin
3 dl havregryn
1 g saffran
2 krm vaniljpulver
100 g mandelmassa
En nypa salt
1 dl mandelmjöl
Gör såhär
Lägg dadlar i matberedare tillsammans med cashewnötter, kokosolja, margarin, havregryn, saffran och vaniljpulver och mixa slätt. Ha sedan i mandelmassan och en nypa salt och mixa snabbt ihop. Ställ sedan i kylen 30 min och rulla sedan till bollar och rulla i mandelmjöl.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se