Glad första advent! Nu hoppas jag att ni sitter hemma med första ljuset tänt, en kopp varm dryck i handen och någon sött att njuta av. Själv ska jag vara hemma och ta det lugnt idag och njuta av allt julpynt, kanske internetshoppa någon julklapp och ikväll blir det mysmiddag med en fin vän som kommer på besök.
 
Dagen till ära vill jag dela med mig av inte mindre än två sorters bountybollar. Jag älskar de klassiska bountybollarna som är rullade i mjölkchoklad men i år fick det även bli en variant med saffran och mörk choklad. Dessa står högt upp på julgodislistan tack vare sin enkelhet och otroligt goda smak!  

Bountybollar Saffransbounty

Saffransbounty (ca 50 små bollar)

Ingredienser
50 g smör
1 g saffran
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g mörk choklad
Gör såhär
Blanda smör, saffran, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min. 
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.
 

Bountybollar (ca 50 små bollar)

Ingredienser
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g ljus choklad
Gör såhär
Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min. 
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.