Det finns många goda glöggsorter i butikerna men allra godast blir det om man smaksätter sin egen. Jag gillar inte när det smakar för mycket alkohol men det får gärna vara lite sting så jag tillsatte lite chiliflakes i min saffransglögg och det blev riktigt gott 🙂

Saffransglögg med chili

 Ingredienser
1 flaska torrt vitt vin
2 kanelstänger
1 cm färsk ingefära
2 tsk kardemummakärnor
2 stjärnanis
8 nejlikor
1 pkt saffran (0,5 g)
1 vaniljstång
4-6 msk rörsocker
1 clementin (skal och klyftor)
En nypa chiliflakes
Gör såhär
Skär clementinen i klyftor (med skalet på) och lägg i en kastrull tillsammans med vin, skalad skivad ingefära, saffran, kanelstänger, lättmortlade kardemummakärnor, stjärnanis, lättmortlade nejlikor, vaniljstång, chiliflakes och rörsocker. Värm utan att koka och låt stå att dra i minst 1 timme. Sila av glöggen och servera med mandlar och russin.
 
Glöggen som blev över hällde vi upp på en flaska och lät stå i kylen några dagar tills vi gjorde en smarrig drink med glögg, sprite (blir nog gott med tonic också om man vill ha det lite mindre sött) och pressad lime. 

2 svar

    Mentions

  • 💬 Enkel äppelglögg • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b