fbpx

Jag gillar verkligen hallongrottor, eller hallongömmor som jag brukar kalla det. Så nu i jul gjorde jag en julig variant med saffran och blåbär. En väldigt god småkaka som gör en glad! Självklart har jag baka denna utan gluten och mjölk så hela familjen kan äta. Så här är receptet på ina saffransgrottor med blåbär. Gottigott!

Saffransgrottor med blåbär

Saffransgrottor med blåbär (18 st)

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
4 dl glutenfri mjölmix
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
0,5 g saffran
1 dl blåbärsylt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Lös upp saffran i 1 tsk kokande vatten. Lägg tärnat margarin i en bunke med mjölmix, strösocker, vaniljsocker, saffran och salt. Använd händerna för att knåda ihop till en deg. När den gått ihop slår du in den i plastfolie och lägger i kylen 45 minuter.
Dela upp degen i 18 lika stora bitar och rulla till bollar och lägg i en liten form. Direkt när du rullat en boll kan du ta hjälp av något (t ex skaftet på en visp) för att göra ett hål. När du gjort alla kan du klicka i lite sylt i varje hål. Grädda i ugnen ca 14-15 minuter. Låt svalna på plåten.

Saffransgrottor med blåbär

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b