Till jul köper jag oftast en bunt saffranskuvert och sen får jag se hur många som går åt till bakning och annat i december. När julen passerat brukar det därför blir en del mat med just saffran för att göra av med de sista påsarna och dessutom är det ju väldigt gott. Såhär kommer en rätt som funkar till både vardag och helg och den passar bra i matlådan så vi gjorde 6 portioner. Varsågoda!

Saffranskyckling med haricots verts

 

Saffranskyckling med haricots verts och tagliatelle (6 port)

Ingredienser
900 g kycklingfilé
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
0,5 g saffran
En näve bladpersilja
200 g haricots verts
1 stort äpple

6 port tagliatelle

Gör såhär
Skär kyckling i ganska stora bitar. Halvera haricots vertsen. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan över i en kastrull. Fräs lök och vitlök i samma stekpanna och häll sedan över i kastrullen. Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, créme fraiche, saffran, skal och saft från citronen och låt koka upp. Låt puttra 10 minuter. Under tiden kan du koka pastan.
Hacka persiljan. Kärna ur och hacka äpplet. När kycklingen kokat 10 minuter har du i haricots verts och låter koka med ett par minuter. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att röra ner äppelbitarna och persiljan.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.