fbpx

Som ni kanske märkt tidigare så gillar jag verkligen pannacotta (det finns hela 16 recept på bloggen!. Det är en efterrätt som kan förberedas, varieras och är enkel. Det går även att göra snygg och man kan också göra t ex tvådelad eller lutande så ser det lite mer avancerat ut. Och nu i december använder jag mycket och det fick såklart bli smaksättning på denna efterrätt tillsammans med citron, vitchoklad och björnbär. Krämigt och gott utan att vara alltför sött!

 DSC_0058 DSC_0040

DSC_0068

Saffranspannacotta med vit choklad, citron och björnbär (4 port)

Ingredienser
2,5 gelatinblad
1 vaniljstång
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
1 msk rörsocker
0,5 citron
1 dl turkisk yoghurt
1,5 påse saffran (á 0,5 g)

Björnbär
Nötter

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur och lägg i en kastrull tillsammans med grädde, cest från citronen och socker. Låt koka upp och puttra 2 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen, saffran och choklad och låt allt smälta under omrörning. Rör sedan ner yoghurten. Lägg några björnbär i botten på glasen och fyll sedan upp med pannacotta. Ställ i kylen minst 2-3 timmar och toppa sedan med bär och hackade nötter.

5 svar

  • Sandra Callermo

   Du har det i kastrullen i början.
   ”Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur och lägg i en kastrull tillsammans med grädde, cest från citronen och socker.”
   Lycka till!

   Svara

  Mentions

 • 💬 Vegansk vit chokladtryffel med lime • SandraCallermo.se
 • 💬 Efterrätt i jul - 8 goda recept • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b