Maillista

Och så var det måndag igen. Oj, vilka härliga juldagar vi haft. Jag har gett mig själv ledigt från bloggen och alltför mycket sociala medier och istället har jag njutit med min familj. Vi har ätit god mat, åkt skridskor, haft middagsbjudningar, gått på bio, tränat, tagit sovmorgon, lekt med julklappar och haft det bra. Jag älskar verkligen att vara med vänner och våra älskade familjer <3

Nu är vi på väg till landet där vi ska fira nyår och njuta av lugnet och naturen några dagar. Det brukar bli en hel del härlig tid i köket, kanske spela något spel och ta långa promenader. Underbart!

Saffransrisotto med grönkål och vaxbönor

Krämig saffransrisotto

Så medan David kör bilen, Noel spelar på plattan och Mila sover tänkte jag ge er veckan vegetariska recept. Det blir en krämig saffransrisotto med grönkål, vaxbönor och gröna ärtor. Magiskt gott och dessutom snyggt! Kanske till och med en nyårsrätt för dig som ännu inte bestämt menyn för imorgon?

Tips! Här hittar du fler vegetariska risottos om du vill ha mer inspiration!

Även denna vecka kommer jag försöka vara ledig och njuta av dessa lediga dagar med familjen. Men tänkte åtminstone knåpa ihop ett inlägg till er med mina tankar inför 2020. Livspussel, träning, nya rutiner osv.

Här kommer receptet!

Saffransrisotto med grönkål och vaxbönor

Saffransrisotto med grönkål och vaxbönor (4-5 port)

Ingredienser
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
12 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan
50 g smör
1 g saffran
4 dl frysta gröna ärtor

Några stora blad grönkål
300 g frysta vaxbönor
1 stor vitlöksklyfta

1 frp småtomater
Parmesan

Gör såhär
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en gryta/kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in ca 3-5 minuter. Häll sedan på ca 1 dl varm buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. Det tar ca 20 minuter för riset att bli klart från att du börjat fylla på med buljong. När det gått ca 10 minuter kan du tillsätta saffran. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i gröna ärtor, parmesanost, smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vaxbönorna några minuter så de blir får fin färg. Tillsätt sedan grönkålen och pressad vitlök och fräs 2 minuter till. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera risotton med vaxbönor, grönkål, tomater och parmesan.

Saffransrisotto med grönkål och vaxbönor

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a