fbpx
Idag ska jag julbaka hela dagen lång. Jag har förberett en del igår kväll och handlat massa ingredienser så nu ska det bakas så jag kan börja dela med mig av mina recept så ni hinner testa det ni tycker verkligen spännande och gott. Men redan idag tänkte jag dela med mig av ett mumsigt recept på saffranssemlor som är mammas grundrecept på lussebullar som du istället formar till semmelbullar. Dessa fyller du sedan med lingongrädde och du har ett perfekt helgfika 🙂 Detta är även mitt bidrag till Månadens sötsak.

 

Saffranssemlor med lingongrädde

 
Ingredienser
Mandelmassa
En skvätt mjölk
 
Grädde
Lingonsylt och/eller tinade lingon
Florsocker
 
Gör såhär
Baka lussebullarna men formade som semmelbullar istället.
Skär av ett lock på varje bulle och gröp ur lite inkråm som du blandar med en skvätt mjölk och mandelmassa. Lägg sedan tillbaka inkråmet. Vispa grädde och blanda med lingonsylt och/eller tinade lingon till önskad lingonsmak. Spritsa eller klicka på lingongrädden och lägg på locket. Toppa med florsocker.
 

8 svar

  1. Ljuvligmat.se

    Gjorde också såna semlor igår! Väldigt gott men jag föredrar nog faktiskt en vanlig lussekatt med ett glas mjölk. 🙂 Men kul att testa ngt nytt! Ha en bra vecka. Kram

    Svara

    Mentions

  • 💬 SEMLOR - 8 olika recept på semlor! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Glutenfria semlor till påsk • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b