fbpx

I helgen smygstartade vi julfirandet hemma hos pappa och då gjorde jag årets första sillar. Först ut är denna goda saffranssill med sting. En klar sill med saffran, chili, vitlök och ingefära. Väldigt gott och härligt med juliga smaker med en twist. Jag gillar när det är mycket smak i sillen. Dessutom fick den ju en väldigt snygg färg. Eller vad tycker du?

Jag har faktiskt gjort en saffranssill förut men det var en krämig variant. Och vill du ha mer sillrecept så har jag ett gäng här 🙂 Så in och inspireras till julbordet!

Saffranssill med sting

Saffranssill med sting

Ingredienser
1 frp 5-minuter sill (420 g)
1 vitlöksklyfta
0,5 röd lök
Några cm färsk ingefära
Några cm chili
0,5 g saffran
7 st svartpepparkorn

Gör såhär
Skala och strimla rödlök. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur chilin och strimla fint. Häll upp 1 msk kokande vatten i ett glas och blanda i saffran.
Häll av sillen och spara spadet. Skär sillen i sneda bitar.
Varva sill, lök, vitlök, ingefära, chili och svartpepparkorn i en glasburk. Fyll burken av avsluta med att hälla på saffranen och fyll upp med spad. Förvara i kylen och låt stå 1-2 dagar innan du äter den.

Saffranssill med sting

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b