Maillista

Godförmiddag underbara läsare!
Igår var det kalas för hela slanten här i Uppsala så idag är vi lite sega och jag ligger fortfarande kvar i sängen och latar mig, skönt! Dagen bjuder på lite lata limmar innan städning och sedan ska jag träffa min vän AC, en perfekt söndag 🙂

Saffranssnittar med pistagenötter

 
Igår däremot var jag duktig och bakade lite mer julgodis, bland annat dessa goda saffranssnittar som jag toppade med hackade pistagenötter, det blev en ny favoritvariant på kolakakor.

Saffranssnittar med pistagenötter 

Saffranssnittar med pistagenötter (ca 30 st)

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk sirap
1 g saffran
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl pistagenötter
Gör såhär
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Ta en ny bunke och blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mortla saffran tillsammans med saltet och blanda i de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och arbeta in sirapen. Dela degen i två delar och rulla till längder på en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till längderna något. Finhacka pistagenötter och strössla över längderna. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Tips! Om man vill att kakorna ska ta mer färg av saffranen tror jag det vore bra att blanda den med några droppar vätska innan den blandas ner i degen. Det ska jag testa nästa gång!
Saffranssnittar med pistagenötter
0

4 svar

  1. Kicki

    Oj vilka goda 🙂 o vilken fin bild 🙂 Ha en mysig o lugn söndag nu 🙂 Kramar

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.