Godmorgon och glad lucia till er allihopa! Idag fortsätter vi på saffranstemat här på bloggen och här kommer en riktigt god saffranstryffel med vit choklad och apelsin. Härligt len och god tryffel som bara smälter i munnen. Dessutom snygga!
Saffrantryffel med apelsin (ca 30 st)
Ingredienser
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
0,5 g saffran
0,5 apelsin
50 g rumsvarmt smör
ca 1 dl florsocker
Gör såhär
Hacka chokladen. Häll grädde och saffran i en kastrull och låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Riv skalet av apelsinen.
Tillsätt smör och apelsinskal och rör till jämn smet. Ställ i kylen 2-3 timmar. Rulla små tryfflar av smeten och rulla i florsocker.
Så gott de här låter alltså! Inte okej att snubbla in här innan frukost 😉
Haha! Tryfflar till frukost är okej i juletid 🙂