Maillista

Idag ska jag bjuda på ett riktigt smarrigt middagstips. Detta är en supergott recept som passar perfekt när du vill bjuda gästerna på något gott. Saftiga lammfärsbiffar som är smaksatte med ajvar, citron och persilja. Otroligt goda och med dessa tillbehör känns det som en lyxmåltid! Självklart behöver du inte ha både hummus och tzatziki till men varför välja när man kan ha två såser? 😉 Haha!

Saftiga lammfärsbiffar med citron och persilja

Goda tillbehör

Saftiga lammfärsbiffar med citron och persilja

Saftiga lammfärsbiffar med citron och persilja (6 port)

Ingredienser
1 kg lammfärs
1 dl ajvar relish
3-4 vitlöksklyftor
1 msk malen spiskummin
1 dl hackad persilja
Skal från 1 citron
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Tzatziki:
5 dl turkisk yoghurt
0,5 gurka
Ca 3 vitlöksklyftor

Hummus:
3 dl kokta kikärter
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin

6 port potatis

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 20-25 minuter.
Tzatziki: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök samt salt och svartpeppar.
Hummus: Lägg kikärter, tahini, vitlök, pressad citron, olivolja och spiskummin i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ihop ajvar med pressad vitlök, spiskummin, persilja, skal från citronen, salt och svartpeppar. Blanda sedan ner lammfärsen. Forma till 12-15 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna, ca 3 minuter per sida.
Servera med klyftpotatis, hummus och tzatziki.

Magiskt goda lammfärsbiffar med citron och persilja


Fler recept med lammfärs:

Lammfärsfyllda paprikor med tomatris

Feta lammfärsbiffar med gräddstuvad salladskål

Lammfärsbiffar med tabbouleh, hummus och raita

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a