När vi var på korvkurs i våras fick vi med oss många kilo korv hem. Nu är den sista korven uppäten och snart har vi tänkt testa göra egen korv hemma. En av de sorterna vi gjorde på kursen var denna salsiccia som blev väldigt god och som tur är fick vi med oss lite recept så förhoppningsvis kan jag dela med mig av det någon gång när vi gjort det igen. Men receptet jag tänkte bjuda på idag är en stekt salsiccia med en krämig rödbetskräm och en matig bönsallad. En väldigt god rätt!

Salsiccia med rödbetskräm och bönsallad (4 port)

Ingredienser
4 port salsiccia

Rödbetskräm:
400 g rödbetor
1-2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk spiskummin
1 msk citronjuice

Bönsallad:
1 burk kokta blandade bönor (ca á 250 g avrunnen vikt)
0,5 rödlök
0,5 dl finhackad persilja
100 g sugarsnaps
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 msk pressad citron

Gör såhär
Bönsallad: Skölj av bönorna och låt rinna av. Finstrimla rödlöken och lägg i kallt vatten 10 minuter så den blir lite mildare. Finhacka persiljan. Strimla sugarsnapsen. Tärna fetaosten. Lägg bönor, rödlök, persilja, sugarsnaps och fetaost i en skål. Häll på olivolja och citron och krydda med salt och svartpeppar.
Rödbetskräm: Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka. Skär av toppen och gnugga därefter av skalet. Mixa ihop rödbetorna tillsammans med spiskummin, pressad citron, salt och svartpeppar. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten för önskad konsistens.
Stek korven och servera med rödbetshummus och bönsallad.

0

Ett svar

  1. Kicki

    Ser fantastiskt gott ut 🙂 Så fina bilder du tar 🙂 Kramar och lycka till med din mysiga blogg <3

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.