Godmorgon! Vi har haft en så härlig helg. Härliga middagar, goda luncher, hunnit få lite ärenden gjorda och mysig familjetid <3

I lördags fick jag och David åka iväg på en välbehövlig dejt. Jag har känt ett sånt behov av att bara få vara med David, hinna prata till punkt och inte bli avbryten av en mammig bebis eller en speedad 2,5-åring. Mila har varit så extremt mammig och det har inte känts bra att lämna bort henne tidigare. I vissa perioder har jag ju inte ens kunnat åka iväg och träna då hon bara skrikit konstant den timmen jag var borta. Men nu äter hon så pass mycket mat (även om hon ammar en del) och mammigheten har blivit bättre.

Vi hade fått biobiljetter som gick ut nu i slutet på januari så vi såg det som att det var meningen att vi skulle prova att ha barnvakt några timmar. Vi lämnade barnen hos mamma och Staffan och så åkte till Mall of Scandinavia. Vi gick på bion vid 16 och sen hade vi bestämt att vi skulle höras och om allt gick bra så skulle vi äta efteråt. Och allt gick strålande så vi fick njuta av middag efter filmen. På väg till bilen gick vi även in i ett par butiker och hittade lite kläder till Mila. Sen köpte vi glass och åkte hem. Hämtade barnen, nattade varsitt barn och sen satte vi oss i soffan och kollade ett avsnitt innan vi gick och la oss. En så härlig kväll med min fantastiska man <3

Sallad med rött ris och kryddrostade kikärter

Förbered sallad för flera dagar

Jag har tidigare nämnt att jag brukar göra iordning salladsingredienser i början på veckan för att enkelt kunna göra en snabb och hälsosam lunch. Det här receptet är ett sånt. Antingen räcker det till flera eller så passar det utmärkt att göra iordning alla ingredienser och förvara i burkar i kylen så räcker det till flera dagar. De kryddrostade kikärterna är en hit att strö på sallad, äta som snacks eller annat. Mums!

Sallad med rött ris och kryddrostade kikärter Sallad med rött ris och kryddrostade kikärter

Sallad med rött ris och kryddrostade kikärter (4 port)

Ingredienser
2 burkar kikärter
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander

3 dl rött ris
200 g gröna ärter
2 morötter
Gröna blad
Keso

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skölj av kikärterna och lägg i en ugnssäker form. Ringa över lite olivolja och krydda med spiskummin, koriander, salt och svartpeppar. Blanda runt och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning.
Koka ärterna i lättsaltat vatten 2 minuter och häll sedan av vattnet.
Tvätta och riv morötterna grovt.
Lägg upp salladsblad, ris, ärter, morötter och kikärter och ringa på lite vinägrett. Servera med keso.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.