Idag blir det ett recept jag varit sugen på att laga länge och jag tycker alltid det ser så gott ut när jag ser liknande recept. Det är nämligen en salsicciapasta med tomat och oregano och den blev så god. Man kan köpa färska salsicciakorvar som man tar bort skinnet runt och använder färsen inuti. Men denna gång hittade jag salsicciafärs i affären så då kändes det ju väldigt enkelt.  Denna pasta är väldigt enkel att göra och jag har i småtomater och torkad oregano och sen gjorde jag den krämig med mjölkfri grädde. Blanda med nykokt pasta och njuuuut!

Salsicciapasta med tomat

Salsicciapasta med tomat

Salsicciapasta med tomat (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g småtomater
500 g färsk salsicciafärs
1 msk torkad oregano
1,5 dl vegansk grädde

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skala och finhacka löken och vitlöken. Halvera tomaterna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt tomat, vitlök och oregano och låt fräsa ett par minuter. Ha sedan i färsen och stek så den får fin färg. Ha sedan i grädde och låt allt koka ihop. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och låt puttra 10 minuter och smaka sedan av med kryddor. Blanda med den nykokta pastan.

Salsicciapasta med tomat


Fler recept med salsiccia:

Testa denna ragu med salsiccia och fänkål. Mums!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b