När det kommer till gryn av olika slag tycker jag bulgur är riktigt gott! Couscous är gott men är inte lika lätt att variera om du frågar mig. Matvete och mathavre är andra favoriter som ger en mer matig sallad. Bulgur ger härligt tuggmotstånd och passar jättebra till korv och gärna med lite fetaost.Jag gillar att krydda bulguren med olja, vinäger samt något ört som denna gång blev salva. Här fick bulguren även sällskap av selleri, tomater och toppades med guacamole. 

 

Salviakryddad bulgursallad med korv och selleri (4 port)

Ingredienser
400 g korv
4 port bulgur
1 buljongtärning
200 g fetaost
10 körsbärstomater
2 stjälkar selleri
1 röd chili
Vinäger
1 msk salvia
Guacamole:
2 avocados
1 dl créme fraiche
0,5 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
Gör såhär
Koka bulguren enligt anvisning och använd buljongtärning istället för salt. Skiva korven och finhacka chilin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs korven tillsammans med chilin till det fått fin färg. Strimla sellerin och stek med korven sista två minuterna.
Dela ner körsbärstomaterna och skär fetaosten i tärningar. När bulguren kokat klart, krydda med salvia och en skvätt vinäger samt oljan från korven och blanda. Blanda bulguren med korvblandningen, fetaost och tomater. Smaka av med salt och svartpeppar.
Guacamole: Mixa ihop avocado, créme fraiche, tomatpuré, pressad vitlök samt salt och svartpeppar. Smaka av med pressad citron och eventuellt cayennepeppar.
 

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b