Vår (april-juni):
– Svenska grönsaker: Isbergssallad, kålrot, lök, morrötter, palsternacka, potatis, purjolök, rotselleri, rödbeta, salladskål, sparris, vitkål.
– Europeiska grönsaker (frilandsodlade): Blomkål, broccoli, fänkål, mangold.
– Svensk frukt: Rabarber.
– Europeisk frukt: Citroner, persika.
Sommar (juli-september):
– Svenska grönsaker: Blomkål, broccoli, färska bönor, fänkål, gurka, isbergssallad, kronärtskocka, kålrabbi, kålrot, lök, mangold, majs, morot, palsternacka, paprika, potatis, purjolök, rotselleri, rädisor, rödbetor, salladskål, sockerärter, sparris, spenat, stjälkselleri, tomater, vitkål, zucchini.
– Europeiska grönsaker (frilandsodlade):Mangold, paprika.
– Svensk frukt: Rabarber, vinbär, nätmelon, körsbär, krusbär, jordgubbar, hallon, blåbär, plommon, päron.
– Europeisk frukt: Melon, nektarin, persika.
Höst (oktober-december):
– Svenska grönsaker: Blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savojkål, vitkål, själkselleri.
– Europeiskt grönsaker (frilandsodlade): Aubergine, blomkål, broccoli, paprika, spenat
– Svensk frukt: Äpple.
– Europeisk frukt: Apelsin, citron, kiwi.
Vinter (januari-mars):
– Svenska grönsaker: Brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot lök, morötter, palsternacka, potatis, rotselleri, rödbetor, rödkål, vitkål.
– Europeiska grönsaker (frilandsodlade): Aubergine, blomkål, broccoli, fänkål, mangold, paprika, spenat.
– Svensk frukt: Äpple
– Europeisk frukt: Apelsin, citron kiwi.
– Kom ihåg att det finns frysta bär och torkad frukt när det färska utbudet sinar.
0
Lämna ett svar