Godmorgon söndag!
Idag är jag lite trött efter en fantastisk bal igår. Jag köpte ingen biljett till balbrunchen idag utan valde att ha min egen brunch här hemma istället. Så det blev scones! Passar perfekt med min jordgubbsmarmelad jag gjorde nyligen. Jag tycker scones blir bäst när man gör dem på filmjölk då de blir saftigare. Den perfekta helgfrukosten!
Scones på filmjölk

Scones på filmjölk

Ingredienser

3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 gram smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda sedan ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter.

Scones på filmjölk
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.