Maillista

Fettisdagen närmar sig och jag har skapat ännu ett semmelrecept. Denna gång blir det en magiskt god semmelglass där jag fuskat en del. Jag köpte helt enkelt en god, vegansk vaniljglass som jag sedan smaksatte med mandelmassa och kardemumma och serverade med gott crunch. Jag bjöd några vänner på detta och det blev succé! En riktigt god och enkel efterrätt som passar alla!

Semmelglass med crunch

Semmelglass med crunch

Semmelglass med crunch (veganskt)

Ingredienser
1 liter vaniljglass (mjölkfri)
150 g mandelmassa
1 tsk kardemummakärnor

50 g mjölkfritt margarin
1,5 dl havregryn
0,5 dl sötmandlar
1 msk ljus sirap
En nypa salt

Gör såhär
Låt glassen tina så den blir mjuk. Lägg i en bunke och vispa den snabbt ed elvisp. Riva mandelmassan och mortla kardemumman. Rör ner mandelmassan och mortlad kardemumma och lägg tillbaka i glassburken och frys in.
Ta fram glassen en stund innan servering så den inte är för hård.
Hacka sötmandlarna. Hetta upp margarinet i en stekpanna och tillsätt havregryn, mandlar, sirap och en nypa salt. Låt allt steka ihop så det blir lite rostat och lägg sedan i en skål så det får svalna lite.
Lägg upp glassen i glas oh toppa med crunchet.

Semmelglass med crunch


Fler semmelrecept:

Semmelkladdkaka – glutenfri och vegansk

Glutenfria semmelmuffins

Semmelrutor

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a