Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

På tisdag är det fettisdagen och inför detta har jag förberett tre härliga frukostrecept med smak av semla. Idag tänkte jag dela med mig av det första som är en semmelgröt med mandlar och vanilj som är både god och mättande. Och till och med lite snygg, eller vad tycker ni?

Semmelgröt med mandel och vanilj

De klassiska smakerna i en semla är ju som bekant mandel, vanilj och kardemumma. Och jag älskar denna kombination! Så i denna semmelfrukost består av mandelmjöl i grunden och sen är det vanilj, kardemumma, chiafrön och ett ägg. Denna semmelgröt blir väldigt god och med en härlig konsistens. Jag serverade gröten med en klick vaniljyoghurt och några hackade mandlar för lite tuggmotstånd. Så gott!

Semmelgröt med mandel och vanilj (1 port)

Ingredienser
1 tsk smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk chiafrön
1 dl mandelmjölk
1 ägg

1 dl mjölk
2 msk turkisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
Några sötmandlar

Gör såhär
Smält smöret i kastrull och ha i vaniljpulver, kardemumma och en nypa salt. Rör ner mandelmjöl och chiafrön i smöret, häll på mjölken och låt koka upp på svag värme och låt småputtra 3 minuter. Rör ner ägget under vispning. Låt småputtra i 2 minuter till.
Blanda ihop turkisk yoghurt med vaniljpulver. Hacka mandlarna. Servera gröten med yoghurten, mjölk och hackade mandlar.

Semmelgröt med mandel och vanilj


Fler semmelfrukostar:

Semmelsmoothie

Vaniljchiapudding med kardemumma och rostad mandelmassa

0

10 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.