På tisdag är det fettisdagen och inför detta har jag förberett tre härliga frukostrecept med smak av semla. Idag tänkte jag dela med mig av det första som är en semmelgröt med mandlar och vanilj som är både god och mättande. Och till och med lite snygg, eller vad tycker ni?

Semmelgröt med mandel och vanilj

Semmelgröt med mandel och vanilj (1 port)

Ingredienser
1 tsk smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk chiafrön
1 dl mandelmjölk
1 ägg

1 dl mjölk
2 msk turkisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
Några sötmandlar

Gör såhär
Smält smöret i kastrull och ha i vaniljpulver, kardemumma och en nypa salt. Rör ner mandelmjöl och chiafrön i smöret, häll på mjölken och låt koka upp på svag värme och låt småputtra 3 minuter. Rör ner ägget under vispning. Låt småputtra i 2 minuter till.
Blanda ihop turkisk yoghurt med vaniljpulver. Hacka mandlarna. Servera gröten med yoghurten, mjölk och hackade mandlar.

Semmelgröt med mandel och vanilj

0

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.