Maillista

Jag ÄLSKAR semlor! Men det är inte lika lättillgängligt när man äter glutenfritt. Men däremot finns det ju många varianter på semla som är roliga och goda att göra själv. Jag tycker det är roligt att ta fram recept med smak av semla så det har blivit ett gäng genom åren. Men i år var det dags för en semmelkladdkaka, självklart utan gluten, mjölk och ägg. Och den blev så god! Ljuvlig smak av mandel, kardemumma och spritsad grädde uppepå. Denna gick hem hos både barnen och gästerna. Succé! Om du vill testa denna veganska semmelkladdkaka (glutenfri) så kan jag tipsa om att göra den i god tid innan så den hinner svalna och den kan t o m stå i kylen en stund när den svalnat så blir det så god och lite enklare att skära. Och är du sugen på fler saker som smakar semla? Då har jag tipsat om några recept längre ner i inlägget 🙂

Semmelkladdkaka - vegansk och glutenfri

Glutenfri semmelkladdkaka

Vill du ha fler recept med smak av semla? Kolla in de här!

Semmelkladdkaka glutenfri

Semmelkladdkaka – glutenfri och vegansk

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
2 dl rismjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor
1 krm salt
150 g mandelmassa
1 dl kikärtsspad

Vegansk vispgrädde
Några mandlar

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Mortla kardemumman. Lägg margarinet i en kastrull och låt smälta på låg värme. Ta av margarinet från värmen.
Blanda ihop strösocker, rismjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt.
Riv mandelmassan grovt och tillsätt i margarinet tillsammans med kikärtsspad. Rör sedan ner i de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper (och smörade kanter) och häll i smeten. Grädda i ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna.
När den svalnat kan du vispa grädden och spritsa den på kakan. Pudra över florsocker och toppa med några hackade mandlar.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a