fbpx

Hemma hos oss äter vi mycket senap året runt. Min man kan äta senap till det mesta och han varierar mellan den klassiska och den amerikanska illgula senapen. Men nu i juletid tänkte jag att det vore roligt att göra sin egen senap. Det finns många recept på nätet och jag läste igenom några stycken och sen gjorde jag mitt eget. Jag smaksatte min med lite agavesirap och lime och den blev väldigt god. Man kan välja hur grov man vill göra den men just till julskinkan gillar jag en lite grövre senap. Limen fräschar upp.

Det här blir en stor laddning så vi passade på att ge bort några burkar istället för blomma nu i juldagarna. Väldigt uppskattat!

DSC_0135 senap med lime  DSC_0123

DSC_0071  DSC_0116

Senap med lime

Ingredienser
70 g bruna senapsfrön
70 g gula senapsfrön
3 tsk salt
3 msk socker
4 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
1,5 msk agavesirap/honung
1 lime

Gör såhär
Häll senapsfröna i en skål och slå över kokande vatten så att de täcks helt. Låt stå över natten. Sila fröna och blanda ner socker, salt och vinäger. Mixa med stavmixer tills fröna gått sönder och blandningen antar en flytande konsistens. Rör ner agavesirap/honung och olja och mixa ytterligare en stund. Häll upp på ren, torr burk med lock och förvara i kylskåpet.

0

2 svar

  1. Mårtenssons Kök

    Grovkornig senap är det bästa till skinkan, tycker vi och får Håkan bestämma så är det godare ju starkare den är till frugans förtret! Så här blir det oftast minst två versioner gjorda:)
    Lime i låter som en frisk pigg smak, trevligt att ge bort som present.

    En fortsatt fin helg till dej, Sandra.
    Kramar

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.