Dags för ett snabbt middagsrecept som blir krämigt, gott och självklart mättande! Vi äter alltmer kyckling här hemma och har kommit på igen hur gott det är. Så idag tänkte jag bjuda er på den här rätten som är en senapskyckling med champinjoner. Jag älskar rätter som dessutom kan funka till både vardag och helg. Gör gärna dubbelsats så blir det bra matlådor!

Senapskyckling med champinjoner

Senapskyckling med champinjoner (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
250 g champinjoner
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
3 msk dijonsenap
2 msk pressad citron

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Borsta och dela ner champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingen och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över i en kastrull. Fräs sedan lök, vitlök, chili och champinjoner ett par minuter i samma stekpanna och lägg i kycklingkastrullen.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, senap och citron. Låt koka upp och puttra sedan 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pastan.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.