Godmorgon! 
Här hemma startade jag dagen med en ny 5:2 frukost i form av 1 dl lättkvarg och 2 dl frysta tinade hallon/blåbär (dubblera detta). Mums va gott! Nu har jag precis gjort en kanna te och ska dra igång med dagens plugg.
 
Men tänkte även dela med mig av dagens recept som är en sesamkyckling med ugnsrostade rotfrukter och kryddig ingefärsyoghurt. Mörkret som kryper sig på om kvällarna gör ju fotograferingen svårare så jag är inte alls nöjd med fotot men jag rekommenderar denna middag varmt.

 

Sesamkyckling med rotfrukter och ingefärsyoghurt (4 port)

Ingredienser
600 g kycklingfilé
3 msk soya
2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
Ugnsrostade rotfrukter:
3 sötpotatisar
3 potatisar
1 kålrot
2 morötter
2 palsternackor
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk timjan
Ingefärsyoghurt:
3 dl turkisk yoghurt
Cest från 1 lime
Saft från 0,5 lime
Ca 3 cm ingefära
Gör såhär
Ugnsrostade rotfrukter: Sätt på ugnen på 250 grader. Skala och klyfta sötpotatis, potatis, kålrot, morötter och palsternackor.  Lägg i en ugnfast form och ringla över olivolja. Pressa över vitlök och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Blanda runt och kör in i ugnen till allt är mjukt.
Sesamkyckling: Ringa lite olivolja i en ugnsfast form och lägg i kycklingfiléerna. Häll på soya och sesamfrön och pressa över vitlök. Sätt en termometer i den tjockaste kycklingen mitt och sätt in i ugnen tills den når en innertemperatur på 67 grader.
Ingefärsyoghurt: Blanda yoghurt, cest och saft från limen och riv ner skalad ingefära. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga svar än

  1. Sonja {Dagmars Kitchen}

    Mums vad gott det låter! Har aldrig testat ingefära i yoghurt, men det låter supergott. Har tänkt laga sesam/sötpotatisbullar till lunch idag och då skulle den yoghurten kunna passa till kanske…

    Tackar för inspon 🙂 Trevlig helg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b