fbpx
När man äter sallad gillar jag att piffa till det lite och variera proteinet. När vi lagar mat ser jag ofta till att göra till exempel en extra bit lax eller köttfärsbiff som blir perfekt till en sallad. Då behöver man inga kolhydrater och salladen känn lätt och fräsch. Här serverar jag salladen med en mangosmetana. 
 
Detta är även mitt bidrag till säsongens bästa hos Gröna skafferiet som denna månad är groddar och skott. Varsågoda – sesamlax med groddsallad!

 

Sesamlax med groddsallad och mangosmetana (1 port)

Ingredienser
1 port lax
Sesamfrön
Sallad:
1 näve spenat
10 sugarsnaps
En bit paprika
En näve groddar
Mangosmetana:
2 msk smetana
2 tsk mango chutney
Wasabi
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Rulla laxen i sesamfrön och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och kör in i ugnen till en innertemperatur på 58 grader. Strimla sugarsnaps och paprika och blanda med groddar och spenat.
Mangosmetana: Blanda smetana med mangochutney och smaka av med wasabi, salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b