Maillista

Igår spenderade jag dagen med min fantastiska syster och Theo och dagen var fylld med mys, härlig promenad och bröllopsplanering. Nu är ännu en fartfylld fredag här och idag blir det både jobb och utgång. Och imorgon kommer David hem från Åre så allt känns toppen! 
 
Men nu över till dagens recept som är ett perfekt middagstips till helgen. En sesampanerad lax serverad med smakrika haricots verts och en krämig ärtost.
 
Glöm inte att kika in i helgen för då är det dags för bloggens första tävling!

 

Sesamlax med haricots verts och ärtost

Sesamlax med haricots verts och ärtost (4 port)

Ingredienser
4 port lax
1 dl sesamfrön
 
1 msk strösocker
4 msk soja
1 msk fisksås
1 lime
3 cm ingefära
300 g haricots verts
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
150 g bladspenat
Ärtost:
200 g naturell färskost
2 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
Gör såhär
Lax: Sätt på ugnen på 175 grader. Vänd laxen i sesamfröna och krydda med salt och svartpeppar. Ta fram en ugnssäker form och häll lite olivolja i botten. Lägg i laxen och sätt i termometer i mitten av de största laxbiten. Kör in i ugnen tills den når en innertemperatur på 58 grader.
Ärtost: Tina ärtorna och mosa med en gaffel. Blanda med färskosten och pressa i vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sås: Häll soja, strösocker, fisksås, cest och saft från limen och riven ingefära i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och dra sedan av från värmen.
Haricots verts: Finhacka chilin och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna med lite olja och ha i pressad vitlök, chili, salladslök och haricots vertst. Låt fräsa till de fått fin färg och krydda med salt och svartpeppar. Vänd i spenaten och häll över sojasåsen.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a