Godmorgon allihopa! Hoppas ni alla har haft en bra helg och att ni känner er taggade på en ny vecka. Min helg har varit väldigt härlig. I fredags hade vi tjejkväll med restaurangbesök och massa drinkar. Det blev inte många timmars sömn innan babysim på lördagen och sen hade vi en rätt lugn dag och middag hos svärföräldrarna. Igår hade jag en heldag med bloggen och David åkte iväg med barnen på utflykt. Det var så skönt att komma ikapp lite och hinna jobba koncentrerat en hel dag. Lyx lyx lyx!

Shakshuka med pumpa och spenat

Idag blir det 8-månaderskontroll (grattis Mila på 8-månadersdagen!) på BVC och efter det ska jag unna mig lite shopping. Jag behöver investera i ett par BH:ar nu när jag nästan slutat amma (uppdatering kommer) och brösten har så att säga ändrat form och storlek 😉 Så det ska bli skönt att köpa någon snygg BHi rätt storlek och kunna lägga undan de mjuka amningsbh:arna utan stöd.

Men innan jag gör iordning mig och barnen för dagen så ska ni få veckans middagstips. Så gott och så enkelt. Allt i en stekpanna!

Shakshuka med pumpa och spenat

Shakshuka med pumpa och spenatShakshuka med pumpa och spenat (4 port)

Ingredienser
400 g butternutpumpa
1 stor röd lök
3 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
2 frp krossade tomater (á 500 g)
100 g bladspenat
4 ägg

Bröd
Grönkål

Gör såhär
Skala och skär pumpan i 1×1 cm stora bitar. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör och olja i en traktörpanna och lägg i pumpan. Krydda med salt och svartpeppar och låt steka ca 5 minuter så pumpan blir mjuk. Tillsätt lök, vitlök, chiliflakes, paprikapulver, spiskummin och koriander och låt fräsa med 2 minuter. Tillsätt sedan krossade tomater och låt puttra 5 minuter.
Rör sedan ner spenat och smaka av med salt och svartpeppar. Gör 4 hål i tomatsåsen och knäck i äggen. Lägg på locket och låt puttra på låg värme 3-5 minuter så äggen blir tillagade men är krämiga. Servera gärna med bröd och lite strimlad grönkål.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.