Maillista

Påsken börjar lida mot sitt slut och så även mitt påsklov. Det har varit härliga dagar med familjen och de senaste dagarna har vi satt igång arbetet med att göra ny uteplats. Vi byter vår trall så den är i en nivå (den var tidigare med ett trappsteg på mitten) och sen byter vi taket som läcker. Kommer bli så skönt när det är klart och vi kan njuta av vår uteplats i sommar. Härligt!

Shakshuka med rotfrukter

Och på tal om sommar så hittade jag det här receptet i min bloggmapp som jag missat att dela med mig av till er. Jag gillar ju tomatsås och en rätt man enkelt kan laga är shakshuka. Det är alltså en matig tomatsås med grönsaker i som man knäcker i ägg i och pocherar. Enkelt, billigt och gott. Jag gjorde min shakshuka med rotfrukter som jag ändå hade som rester men du kan spklart rosta rotfrukter och ha i eller byta ut mot valfria grönsaker.

Shakshuka med rotfrukter

Shakshuka med rotfrukter (6 port)

Ingredienser
1 stor röd lök
3 vitlöksklyftor
250 g broccoli
400 g rostade rotfrukter
2 stjälkar selleri

1 tsk sambal oelek
2 msk curry
1 msk oregano
1 msk koriander
4 burkar krossade tomater (á 400 g)
6 ägg

Gör såhär
Jag hade rostade rotfrukter i kylen från gårdagens middag så jag hade i de men annars kan du rosta valfria rotfrukter i ugnen i tärningar. Vänd ner de i slutet.
Skala och skär rödlöken i smala båtar. Skala och finhacka vitlöken. Dela ner broccolin i små buketter och strimla stammen fint. Strimla sellerin.
Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt curry, oregano och koriander och låt den fräsa med en minut innan du tillsätter broccoli och krossade tomater. Låt det koka upp och puttra 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner rotfrukter och selleri och gör sedan 6 hål med sleven (ett i taget) där du knäcker ner ett ägg i taget.
Sätt på locket och låt äggen bli pocherade ca 5 minuter.


Fler recept på shakshuka:

Shakshuka med pumpa och spenat

Indisk shakshuka med aubergine

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a