Välkommen fredag!
Idag är det fredag och jag ska skriva hemtenta. När den är klar är jag i princip färdig med denna termins skolarbete vilket känns skönt. Så nästa vecka kan jag ägna i solen och hinner även jobba lite mer än vanligt. Men redan imorgon blir det vårbal på Uppsala slott som ska bli fantastiskt roligt!
Såhär inför helgen tänkte jag bjuda på ett pastarecept med skaldjur som jag tycker är väldigt god. Känns lite lyxigare men ändå prisvärd då jag har gjort min på blandade frysta skaldjur. Vill man lyxa till det lite extra kan man självklart ha färska skaldjur. Man kan även krydda med saffran om man så vill. Såhär gjorde jag min pastasås:
Skaldjurspasta (4 port)
Ingredienser
4 portioner tagliatelle
500 g blandade skaldjur
0,5 burk krossade tomater
3 msk fisk- och skaldjursfond
1 tsk sambal oelek
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
0,5 purjolök
1 scharlottenlök
10 körsbärstomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk socker
2 dl grädde
Gör såhär
Skala och finhacka purjolök och scharlottenlök. Fräs löken i en stekpanna och tillsätt sedan tomatpuré, oregano och basilika. Tillsätt vinet, tomaterna, fond, sambal oelek och socker.
Låt puttra ca 15 minuter. Häll i grädden och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Koka pastan. Häll i skaldjuren i såsen och låt bli varma, häll sedan över såsen på pastan och blanda.
Lämna ett svar